Informatie

Wat is Struinen in de Tuinen? 

 Struinen in de Tuinen is een tuinenfestival dat plaatsvindt door alle wijken van acht steden. Het gras is het podium; de tuinstoelen de tribune. Per tuin treedt één act op die drie keer 30 minuten speelt. Struinen in de tuinen maakt wijken gezelliger en biedt een podium voor lokaal talent. 

Wanneer vindt Struinen in de Tuinen plaats? 

 Struinen in de Tuinen vindt plaats op zondag 7 juli in Rotterdam, Utrecht, Breda, Amersfoort, Maastricht, Woerden, Harderwijk en Huissen. Tussen 12:00 en 17:00 uur programmeren we een drietal optredens van een artiest in elke tuin. Elk optreden duurt maximaal 30 minuten. 

In welke tuinen kan ik struinen? 

 We willen dat Struinen in de Tuinen in elke wijk van de deelnemende steden plaatsvindt. Ongeveer één maand voordat het festival begint zal de programmering op deze site te vinden zijn, en worden programmakranten verspreid. 

Ik wil Struinen in de Tuinen ook in mijn eigen stad organiseren! Kan dat? 

Natuurlijk kan dat. Neem gerust contact op via de algemene contactpagina, dan maken we een afspraak. 

Is Struinen in de Tuinen gratis te bezoeken?

Ja! De kracht van Struinen in de Tuinen is de laagdrempeligheid. We vragen daarom geen entree. Wel staat er in elke tuin een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage in kan doen. Neem dus vooral kleingeld mee! 

Wat gebeurt er met de vrijwillige bijdrage? 

 Dankzij jouw bijdrage kunnen we Struinen in de Tuinen organiseren. We zorgen er voor dat het festival gratis te bezoeken is. Daarnaast maken we cultuur en podiumkunst toegankelijk, wat natuurlijk niet vanzelfsprekend is. 

Gaat Struinen in de Tuinen door bij slecht weer? 

Ja! We zijn toch niet van suiker? Gaat het plenzen? Dan verhuizen we naar binnen. Het adres in het programma blijft hetzelfde.