Informatie

Heb ik veel ervaring nodig om op Struinen in de Tuinen te kunnen spelen?

Nee, ervaring is geen verplichting. Belangrijker is dat je bezoekers een boeiende show kunt voorschotelen, van 20 tot 30 minuten. 

Waar kan ik me aanmelden? 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Wat regelt de organisatie qua apparatuur voor Struinen in de Tuinen? 

De organisatie regelt geen apparatuur/techniek voor je optreden tijdens Struinen in de Tuinen. Het is uiteraard wel mogelijk, in overleg met de tuineigenaar, om je eigen apparatuur mee te nemen. 

Hoe vaak treed ik op tijdens Struinen in de Tuinen?

In principe treedt iedere act drie keer op. Dit mag drie keer dezelfde show zijn, want je krijgt iedere keer een nieuw publiek voor je neus. Elk optreden mag maximaal 30 minuten duren, zodat bezoekers op tijd zijn voor het volgende optreden een paar straten verderop. 

Regelt de organisatie een tuin waar ik in kan spelen?

Ja! Na de aanmelddeadline maken wij als organisatie een selectie van alle aangemelde tuinen. Wij maken vervolgens de koppelingen tussen de artiesten en deelnemende tuinen. 

Ik heb zelf een tuin geregeld waar ik wil spelen. Mag dat? 

Dat mag! Meld de tuin dan wel even apart aan, wij zorgen voor de koppeling. Let op, we hebben bij een ‘dubbele aanmelding’ dus twee ingevulde aanmeldformulieren nodig: één voor de act en één voor de tuin. In beide aanmeldformulieren kun je aangeven dat de tuin en act bij elkaar horen. 

Moet ik uit een van de deelnemende steden komen om te kunnen spelen op Struinen in de Tuinen? 

Met Struinen in de Tuinen willen we de lokale podiumkunst een boost geven. Het geniet daarom onze voorkeur dat artiesten uit de betreffende steden komen. Toch niet uit Rotterdam, Utrecht, Breda, Amersfoort, Maastricht, Woerden, Harderwijk of Huissen? Dan kun je het er alsnog op wagen, wellicht dat er nog een plekje over is. 

Krijg ik betaald voor mijn optreden tijdens Struinen in de Tuinen? 

Bij Struinen in de Tuinen is iedereen welkom om op te treden: van amateur tot (semi)professional; van jong talent tot ervaren rot in het vak. Meedoen is op vrijwillige basis. Wel zijn we uiteraard van mening dat artiesten gewaardeerd moeten worden voor hun inspanningen. Daarom zijn we bezig met het opzetten van een talentontwikkelingsprogramma, zo bieden we geen financiële tegemoetkoming, maar wel een inhoudelijke! We verwachten dat dit vanaf 2020 zal plaatsvinden.