Bijzondere ontmoetingen tijdens Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen

Bijzondere ontmoetingen tijdens Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen

Afgelopen zondag vond in 33 verschillende gemeenten Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen plaats. In heel Nederland waren meer dan 1.000 tuinen gevuld met lokale artiesten. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de edities een overweldigend succes waren!


Productieleider Dirkjan van Oord: “We hebben een zonovergoten editie gehad met een recordaantal deelnemende gemeenten. Van Assen tot Breda en van Den Haag tot Maastricht konden bewoners op podiumkunstsafari via zelf uitgestippelde routes in eigen stad. We zijn ontzettend blij dat dit, bovendien op een veilige manier, eindelijk weer kan!”


Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan... je eigen buren.


Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.