Artiesten

Vragen over Struinen in de Tuinen als act?

Bekijk eerst het filmpje over meedoen met Struinen in de Tuinen als host. Hier worden de meeste vragen al behandeld. 

Mag ik versterkt optreden?

In principe speel je akoestisch. Mocht je toch versterkt willen spelen, overleg dit met de host en neem je eigen apparatuur mee. 

Wanneer mag ik meedoen?

Podiumkunstenaars van alle disciplines en genres en welkom om zich aan te melden. Of je nu rapper, dichter, zanger, balletdanser of goede verteller bent. Jong en onbeschreven of een ervaren rot in het vak. Op jezelf aangewezen of onderdeel van een groot collectief, wij zetten je graag in de spotlight. Struinen in de Tuinen is een ideaal platform om podiumervaring op te doen of om te experimenteren in intieme setting.

Hoe vaak treed ik op tijdens Struinen in de Tuinen?

We verwachten dat je driemaal optreedt. Dit mag drie keer dezelfde show zijn, want je krijgt elke keer een nieuw publiek voor je neus. Ieder optreden mag maximaal 30 minuten duren, zodat bezoekers op tijd zijn voor de volgende show een paar straten verderop.

Ik heb geen mail ontvangen na mijn aanmelding, wat nu?

Het wil nog wel eens gebeuren dat onze mailtjes in de spamfolder van je mail komen. Is onze mail ook hier niet te vinden? Stuur dan een mailtje naar de lokale programmamaker. 

Vind je contact.

Hoe krijg ik een podium toegekend?

Aan het eind van de wervingsperiode bekijken de lokale programmamakers de aanmeldingen. Op basis van aantal aangemelde locaties worden act en host met elkaar gematcht. Het kan voorkomen dat er te weinig locaties beschikbaar zijn, waardoor jouw act jammer genoeg niet kan optreden. In dat geval kun je natuurlijk je eigen huis als locatie opgeven!

Moet ik uit de omgeving van een deelnemende gemeente komen om geprogrammeerd te worden?

Met Struinen in de Tuinen willen we lokale podiumkunst een boost geven. Het geniet dus wel onze voorkeur dat acts uit de omgeving komen. Woon je niet in de deelnemende gemeente maar wil je hier toch graag meedoen? Meld je gewoon aan, wellicht hebben we toch nog een mooi plekje voor je.

Meld je aan.

Hoe kan ik mijn optredens het best promoten?

Je kunt je eigen optreden via al je eigen social media. We hebben een perskit ontwikkelt waar je digitaal promotiemateriaal kunt vinden. Daarnaast ontvang je promotiemateriaal die je kunt rondbrengen en kunt ophangen. Jij kent je eigen stad natuurlijk het beste en weet hoe je geïnteresseerden kunt enthousiasmeren.

Krijg ik betaald voor mijn optreden bij Struinen in de Tuinen?

Meedoen aan Struinen in de Tuinen is voor alle deelnemers (hosts en acts) op vrijwillige basis. Wij bieden je een podium om je kunsten te vertonen en promoten de optredens (via persberichten, mailings, website, sociale media en offline kanalen) door heel Nederland en deelnemende gemeenten. Ook bieden wij je de mogelijkheid om je skills verder te ontwikkelen met ons traject Talent in Huis. Daarmee werken we, aan de hand van workshops en coaching, bijvoorbeeld aan podiumpresentatie en het gebruik van sociale media.

Wat gebeurt er met de vrijwillige bijdrage van bezoekers?

Op elke deelnemende locatie is er een mogelijkheid waar bezoekers een vrijwillige bijdrage in kunnen doen. Deze vorm van crowdfunding maakt het mogelijk dat Stichting de Bühne het evenement kan (blijven) organiseren. De donaties worden gebruikt om andere kosten te dekken zoals promotiemateriaal, kantoorkosten of bijvoorbeeld het Talent in Huis programma. Met minimale financiën en maximale energie, tijd en liefde lukt het ons ieder jaar weer om vele huiskamers en tuinen om te toveren tot podia voor kunstenaars en een ontmoetingsplek voor (buurt)bewoners. Iedere bijdrage helpt de stichting om de ruim 1300 podia te creëren voor onder andere muziek, theater en cabaret. We vragen daarom alle liefhebbers om ons te steunen. 

Heb je andere vragen?

Neem contact met ons op.