Hosts

Vragen over Struinen in de Tuinen als host?

Bekijk eerst het filmpje over meedoen met Struinen in de Tuinen als host. Hier worden de meeste vragen al behandeld. 

Moet ik uit de omgeving van een deelnemende gemeente komen om als host te mogen deelnemen?

Met Struinen in de Tuinen willen we lokale podiumkunst een boost geven. Het geniet dus wel onze voorkeur dat je uit de omgeving komen. Alle wijken van de gemeente worden in de programmering zoveel mogelijk meegenomen.

Hoe bereid ik mij voor op Struinen in de Tuinen?

In aanloop naar Struinen in de Tuinen heb je goed contact met de lokale programmamaker en de act waaraan je gekoppeld wordt, om de voorbereidingen af te stemmen. Je houdt je bezig met het promoten van het optreden in jouw tuin en je spreekt eventueel af met de act om samen te kijken hoe het optreden het best past in jouw tuin. In de maand voorafgaand aan de Struindag vindt er een informatie-avond plaats waarbij de lokale programmamaker je alles uitlegt. Hier ontvang je ook de Struintas: een informatiepakket met alle benodigdheden voor de Struindag.

Wat gebeurt er met de vrijwillige bijdrage van bezoekers?

Op elke deelnemende locatie is er een mogelijkheid waar bezoekers een vrijwillige bijdrage in kunnen doen. Deze vorm van crowdfunding maakt het mogelijk dat Stichting de Bühne het evenement kan (blijven) organiseren. De donaties worden gebruikt om andere kosten te dekken zoals promotiemateriaal, kantoorkosten of bijvoorbeeld het Talent in Huis programma. Met minimale financiën en maximale energie, tijd en liefde lukt het ons ieder jaar weer om vele huiskamers en tuinen om te toveren tot podia voor kunstenaars en een ontmoetingsplek voor (buurt)bewoners. Iedere bijdrage helpt de stichting om de ruim 1300 podia te creëren voor onder andere muziek, theater en cabaret. We vragen daarom alle liefhebbers om ons te steunen.

Hoe kan ik het optreden bij mij het beste promoten?

Je kunt het optreden promoten via al je eigen social media. We hebben een perskit ontwikkelt waar je digitaal promotiemateriaal kunt vinden. Daarnaast kan je het promotiemateriaal rondbrengen, posters ophangen en ga zo maar door. Jij kent je eigen stad natuurlijk het beste en weet hoe je geïnteresseerden kunt enthousiasmeren. 

Wat wordt er van mij verwacht als host?

Wij hopen dat jij je meest gastvrije kant toont op zondag 3 juli 2022. Op die manier voelen buurtgenoten en de act zich het meest welkom. Je mag het zo feestelijk maken als je zelf wilt, maar houd je wel aan de COVID-19 richtlijnen.

Bekijk onze maatregelen.

Ik heb geen mail ontvangen na mijn aanmelding, wat nu?

Het wil nog wel eens gebeuren dat onze mailtjes in de spamfolder van je mail komen. Is onze mail ook hier niet te vinden? Stuur dan een mailtje naar de lokale programmamaker. 

Neem contact op.

Heb je andere vragen?

Neem contact met ons op.