Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

Struinen in de Tuinen staat voor talent! Met Struinen in de Tuinen bieden we acts mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Vanuit die gedachte organiseren we ook het jaarlijkse programma Talent in Huis. Dit jaar bestaat het traject uit een serie videos waarvan elke vrijdag een nieuwe video op ons YouTube-kanaal komt.

Wil je meer leren over het vak of doorgroeien richting grotere podia, festivals of roem? We hebben op ons YouTube-kanaal vier video's geplaatst met oud-deelnemers en kenners Ed Struijlaart, Andrew (Drew) Pinas, Marjolein Saelman, Luc (BoterBoter) Loois en Rinske Bouwman die je bijpraten over essentiële onderwerpen van het hedendaagse artiestenbestaan. Denk aan: financiën en rechten, sociale media en publiciteit, identiteit en live performance.

We zien elkaar graag op zondag 5 september tijdens het festival. De acts hieronder zijn een selectie van onze topdeelnemers van de voorgaande jaren. 

Talent in Huis op YouTube
Banty Holler

Banty Holler

De Haagse muzikant Neile Coe levert met Banty Holler klassieke country & rock n' roll samen met de heetste nieuwe Americana uit Den Haag, yeah baby!

Mariska Boer

Mariska Boer

Intense poëtische diepgang waarbij je tot op je botten wordt geraak. Van uitzichtloze mismoedigheid tot hemelse schoonheid van geluk, liefde en verwondering.

Los Pajaritos

Los Pajaritos

Flamenco met een lach en een traan. Ze staan met hun voeten in de Hollandse klei maar met hun corazon in de Spaanse zon.

Pieter Tak

Pieter Tak

Een ervaren singer/songwriter van veelal Engelstalige songs. Hij stelt zich in zijn teksten op als mens van deze tijd, kwetsbaar, kritisch, maar ook met een vleugje ironie en zelfspot.

Het Verdriet van Drenthe

Het Verdriet van Drenthe

Het Verdriet van Drenthe maakt het Nederlandstalige muzieklandschap ietsje homoseksueler. Ze worden unaniem verguisd in YouTube-comments, maar wonnen toch mooi maar even het COC Songfestival.

Panterprint

Panterprint

Ze hebben inmiddels al een podiumwaardig repertoire opgebouwd met nummers over katers, alcohol, shopkriebels, saaie mensen, vieze mensen en andere frustraties.

Divina Close Harmony

Divina Close Harmony

Divina Close Harmony bestaat uit zestien jonge, ambitieuze zangeressen die menen wat ze zingen. Het repertoire is divers: van pop- tot wereldmuziek.

May & June

May & June

De zussen zingen al zolang ze zich kunnen herinneren samen liedjes. Hun muziek is te omschrijven als poëtische luisterliedjes met af en toe een vleugje country en pop. Zit, luister en geniet!

I Took Your Name

I Took Your Name

Het alter ego van zanger/gitarist Chris van der Ploeg, voorheen lid van het Asser S5 en het Groningse audiotransparent. Hij schrijft rustige, verstilde luisterliedjes waar je goed bij kan wegdromen.

Leon Moorman

Leon Moorman

Nederpop met Drentse tongval. Leon won het Drents Liedjesfestival met Knooin, debuut single Naor Huus werd een landelijke radio-hit, zelfs bij Radio2 België!

Justin Ripassa

Justin Ripassa

Drentsche singer-songwriter die akoestisch zowel eigen repertoire als bestaand gezellig muziek speelt. Houdt van interactie met het publiek.

Sterre Weldring

Sterre Weldring

Ze omschrijft haar muziek als melancholische indie-pop en schrijft haar nummers over alle soorten liefde en relaties, met als voornaamste doel anderen troost te bieden.

Dirk Jongen

Dirk Jongen

Hij schrijft Engelstalige ballads en uptempo nummers. Ook covert hij verschillende nummers uit een boel genres. Het doel waarmee hij schrijft is om mensen te raken en zijn gevoelens over te brengen.

Zoetwater

Zoetwater

Zoetwater neemt je via hun akoestische folk mee op reis door het leven en de liefde. De broers Jelle en Sieb vertolken hun poëtische teksten en melancholische melodieën met samenzang zoals alleen broers dat kunnen.

Frathouse

Frathouse

Frathouse is een muzikaal collectief van de Veluwe. Ze staan bekend om hun eigenheid, down to earth mentaliteit en energieke performance.

ISZA

ISZA

Zorgvuldig gewogen Nederlandse teksten, warme klanken van een akoestische gitaar en dreigende elektronica zorgen voor een bijzondere combinatie van geluid en tekst.